Visst, TGAs bok är lite väl mycket en övning i vilken Tim redogör för hur väl han känner kändisar. Uppenbarligen är han tillräckligt bra kompis med Václav Havel för att den senare skall hänvisa till sin ”engelske vän” i sina politiska tal. Uppenbarligen har tjecken och britten olika syn på relationen mellan intellektuella och politiker.
Kategoriarkiv: Teknokrati
Die Lebensbedingungen der wissenschaftlich-technischen Welt
Apropå Lyotards Postmodern Condition: Skriver på text om relationen mellan Lyotard och Habermas, inte minst med hjälp av Jamesons förord, som nämndes i förra posten.
Arkitekturen går först i ledet
Läser Fredric Jamesons intro till Lyotards Postmodern Condition, ser en intressant passage om relationen mellan högmodernism och senkapitalism:
Läs mer
”New Asian values”
Apropå det faktum att teknokratins fråga återaktualiserats i relation till Covid-19 – såg en intressant artikel i The National Interest.
Den sista teknokratin – uppdatering
Det verkar som att vi ser en omsvängning – teknokratin verkar få stå tillbaka, och de folkvalda har stigit in som drivande i Covid-19-hanteringen.
Konvivial teknokrati?
Inför Chals-pratet: Funderar lite mer på frågan om teknokrati.
Apropå den sista teknokratin
Kommer att prata om detta tema – som började som bloggpost – på Chals 2020.
Den sista teknokratin
Skall i dagarna sätta betyg i min kurs ”Teknik och samhälle”. Denna följer en ganska klassisk mall för introduktioner till samhällstänkande, och börjar således i Platons Staten.